Başkanın Mesajı

Değerli Meslektaşlarımiz Kayseri Mobilya sektöründe yeni bir dönemin başlangicl olacak projelerimizde şükürler olsun inşaat süreci artık başlıyor. Bizlerde hem Oda hem de Kooperatif Yönetim Kurulu olarak yeni bir çalışma dönemine Bismillah diyoruz. Oncelikle şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum, yapmış olduğumuz ürünleri, kendimizi de yenilemeliyiz.

Inşaatlar devam ederken bizterde bunun mücadelesini vereceğiz. Oda ve Kooperatif Yönetimlerimiz dışında sektörümüze yön veren, sahip otduklan bilgi ve tecrübelerden faydalanarak sektörde yeni bir dönemin başlamasma vesile olacak sitemizin gelecekteki yönetim kurulunu bugünden gayri resmide olsa oluşturarak çalışmalara başlıyoruz. Yeter ki bizi dinleyin, çalışmalanmiza destek otun. Büyüyen sadece işyerlerimizin metrekareleri değil, tasanmlarımız olmalı, üretimimiz olmalı, meslegimize bakış açimlz olmalı. Kayseride birbirimizle değil yurt içindeki ve yurt dışındaki rakiplerimizle mücadele etmeliyiz. Çok sayıda üretmek, çok üretince çok satıp fazia kar etmek gibi bir algi her Kobi için dogru yol değiidir.

Dünya mobilya ticaretinde Çin ihracat liderliğini arttrarak devam ettiriyor, italya hariç ihraç edilen mobilyaların kilo gram degeri 2,5-Dolar ile 4- Dolar arasında değişmektedir. Dünya mobilya sektörü fiyatta rekabet ederken italya diğer ülkelerin 4-5 kati fiyata katma değeri yüksek mobilya satarak hem rekabette önde gidiyor hem de karlılıkta. Kobilerimizin üretim politikası artlk çok üretmek değil tasarım harikası, kaliteli ve katma değeri yüksek az sayıda mobilya üretmek olmalıdır. Tasanm, üretim ve tanırım alanındaki çalışmalarımlz başlyor, tüm Kobilerimizi faydalanmaya davet ediyor, yeni işyerlerimizde, yeni üretim anlayışlarıyla, yeni tasarım ve modellerimizle Türk mobilya sektöründe yepyeni bir döneme merhaba demek istiyoruz. Bu projeler sizlerin bize olan güveninin eseridir, şahsım ve yönetim kurulum adına sizlere teşekkür ediyor, hayırlısıyla inşaatlann bittigini, kiracl değil mülk sahibi olduğumuz günleri görmeyi Yüce Mevladan temenni ediyorum. Projelerimizin bol bereketli kazançlara vesile olmasl dileğiyle, saygılar sunuyorum.